Begeleiding in de kraamtijd

Na de bevalling komen we nog een aantal keren bij jou thuis om te horen hoe het met jullie gaat. We overleggen met de kraamverzorgster, denken mee met eventuele vragen die jullie hebben en bieden ondersteuning, waar nodig.

In deze tijd leer je je kindje goed kennen. Samen met de ondersteuning van de kraamverzorgster leer je alles wat je nodig hebt om de eerste weken zoveel mogelijk te genieten van je kindje en van elkaar. Voor de één is deze tijd een grote roze wolk, voor de ander is deze periode juist heel spannend en/of vol met onzekerheden. Weet dat dit heel normaal is en dit gelukkig ook weer overgaat. Maar mocht je hier hulp bij nodig hebben, wij staan dan nog steed voor jou klaar!

Voeding voor je kindje

Welke voeding je je baby geeft is een belangrijke keuze. Al tijdens de zwangerschap zullen we je informeren over de verschillen tussen borstvoeding en kunstvoeding. Je keuze heeft invloed op de ontwikkeling van je kindje en op de gezondheid van jullie beiden. Het is aan te raden om je te verdiepen in de voordelen van borstvoeding, waardoor je een voor jou goede keuze kunt maken.

Voor de begeleiding van borstvoeding kun je altijd contact opnemen met Adelind. Zij is verloskundige en ook lactatiekundige in ons team. Voor specifieke borstvoedingsvragen en extra zorg kun je haar ook na de kraamtijd benaderen.

Na de bevalling

Het kan soms even duren voordat je weer vruchtbaar bent na de bevalling, maar soms begint de menstruatiecyclus alweer vrij snel en ben je 2-3 weken na de bevalling alweer vruchtbaar. Als je niet snel opnieuw zwanger wil worden, is het aan te raden om anticonceptie te gebruiken. Wij kunnen je bij je keus voor anticonceptie informeren en ondersteunen. Wij hebben de bevoegdheid om anticonceptie voor te schrijven. Paulien en Adelind zijn zeer bekwaam in het plaatsen van spiralen. Voor en na de plaatsing van de spiraal zal er een echo gemaakt worden. Tevens plaats Adelind implanons. Kijk voor informatie op de website anticonceptie.nl, maar je mag ons natuurlijk ook altijd bellen voor vragen en/of mogelijkheden.

HANDIGE LINKS

 TIJDEN AFSPRAAK MAKEN

Maan-, dins-, woens- en donderdag 8:30 – 13:30
Bij spoed 24/7

0487-517800

WAARDERINGEN

Het zal niet standaard zijn dat je zin hebt om naar de verloskundige te gaan, omdat het zo gezellig is. Daarnaast heb ik ook alle informatie gekregen die ik nodig had en daardoor ook een prettige bevallingservaring gehad.

Zij geven duidelijke info en vragen stellen kun je dag en nacht. Wat ik ook fijn vond is dat je met iedereen n afspraak hebt gehad, zodat je bij de uiteindelijke bevalling niet ineens n vreemde aan je bed hebt staan. De klik was er wel met iedereen.

Vriendelijk personeel en voelde me erg gehoord in mijn twijfels wat betreft mijn zwangerschap. Ook toen de zwangerschap zich omzette in een miskraam is de nazorg erg prettig verlopen. De lijn met de verloskundige is erg kort en er werd heel erg meegedacht.

Zeer deskundig team en zeer aardig en sociaal in omgang. Na de vroeggeboorte van mijn kindje ook tijdens de ziekenhuisperiode zeer betrokken hoe t met ons ging en zijn de verloskundigen allemaal even thuis geweest om erover te praten en voor controles van mijzelf. Een top team!

Maak een afspraak

Of ga gelijk naar het aanmeldformulier, klik op de button hiernaast.