Echo onderzoek

Tijdens je zwangerschap maken we graag een aantal echo’s. Voor jou is een echo een mooie mogelijkheid om je kindje te zien. Wij halen uit de echo’s de medische informatie die we nodig hebben. Een echo is overigens niet verplicht: je kunt er altijd voor kiezen om geen echo te laten maken. Vraag ons gerust om meer informatie.

De 1 ste vroege echo ook wel de vitaliteitsecho genoemd vindt plaats rond 8 weken zwangerschapsduur. We gaan kijken of het hartje klopt, of de zwangerschap in de baarmoeder zit en of er sprake is van een eenling of een meerling. Om het goed te kunnen zien is er soms een inwendige echo, dus via de vagina, nodig.

De termijnecho, rond 10-11 weken zwangerschapsduur, maken we om te bepalen hoe lang je zwanger bent. Op basis van deze echo weet je de uitgerekende datum.

De 13-wekenecho is een medisch onderzoek dat je kunt laten doen als je tussen de 12 weken en 3 dagen en 14 weken en 3 dagen zwanger bent. Met de 13 wekenecho kun je al vroeg in de zwangerschap laten onderzoeken of je kind ernstige lichamelijke afwijkingen heeft. Voor meer informatie klik op deze link: 13 wekenecho | Prenatale en neonatale screeningen (pns.nl).
Bij deze echo wordt het geslacht niet beoordeeld.

De 20 weken echo is een medisch onderzoek naar lichamelijke afwijkingen bij het kind. Er wordt uitgebreid gekeken naar de ontwikkeling van de organen van de baby. De echo vindt plaats tussen 19-20 weken zwangerschapsduur. Voor meer informatie klik op deze link: 20 wekenecho | Prenatale en neonatale screeningen (pns.nl)

Op indicatie wordt er een groei- en/of liggingsecho gemaakt. Dan kijken we hoe de baby ligt in de buik en beoordelen we of de baby mooi doorgroeit.

  • Vitaliteitsecho

  • Termijnecho

  • Screeningsecho

  • 4D echo’s

 HANDIGE LINKS

 TIJDEN AFSPRAAK MAKEN

Maan-, dins-, woens- en donderdag 8:30 – 13:30
Bij spoed 24/7

0487-517800

Maak een afspraak

Of ga gelijk naar het aanmeldformulier, klik op de button hiernaast.