Ga je thuis bevallen of in het ziekenhuis?

Dat is de vraag die veel vrouwen krijgen tijdens hun zwangerschap.

Thuis bevallen is net zo veilig als een bevalling in het ziekenhuis. Dat blijkt uit grootschalig onderzoek. In Nederland bevalt 25 procent van de zwangere vrouwen thuis. In de gemeente Druten en West Maas & Waal bevalt onder onze leiding ongeveer 50% thuis. Onderzoek wijst uit dat thuis bevallen niet meer complicaties geeft dan bevallen in een ziekenhuis. Bij een onderzoek werden in zes jaar tijd een half miljoen vrouwen gevolgd tijdens hun zwangerschap.  Al deze vrouwen hadden geen risicofactoren voor problemen bij de bevalling. Traden die toch op, dan werden ze doorverwezen naar een gynaecoloog. Uit het onderzoek werd duidelijk dat thuis bevallen niet leidt tot meer complicaties dan geboortes in het ziekenhuis.

Thuis bevallen met verloskundige net zo veilig als in ziekenhuis: onderzoek uit 2015 van gynaecologen en verloskundigen van het AMC en het VUmc in Amsterdam onder 80.000 zwangeren

In Nederland kun je er altijd voor kiezen om thuis te bevallen, mits jij en je kindje gezond zijn. Er mogen dus gedurende je zwangerschap geen complicaties optreden en je kindje moet in de goede positie liggen. Veel vrouwen die thuis zijn bevallen geven aan dat ze zich erg ontspannen voelden tijdens de bevalling en het prettig vonden om in hun eigen omgeving te zijn. Anderen vinden het een prettige gedachte dat in een ziekenhuis de hulp dichterbij is.

Het belangrijkste in de keuze van “Waar te bevallen” is, waar voel jij je veilig? Wat voelt voor jou vertrouwd? Op die plaats met de meeste rust in je lijf én hoofd, beval je het allerbeste! In deze keuze willen we je graag begeleiden en gaan we voor jouw optimale bevalling.

Feiten over bevallen in Nederland

WAARDERINGEN

Zij geven duidelijke info en vragen stellen kun je dag en nacht. Wat ik ook fijn vond is dat je met iedereen n afspraak hebt gehad, zodat je bij de uiteindelijke bevalling niet ineens n vreemde aan je bed hebt staan. De klik was er wel met iedereen.

Vriendelijk personeel en voelde me erg gehoord in mijn twijfels wat betreft mijn zwangerschap. Ook toen de zwangerschap zich omzette in een miskraam is de nazorg erg prettig verlopen. De lijn met de verloskundige is erg kort en er werd heel erg meegedacht.

Zeer deskundig team en zeer aardig en sociaal in omgang. Na de vroeggeboorte van mijn kindje ook tijdens de ziekenhuisperiode zeer betrokken hoe t met ons ging en zijn de verloskundigen allemaal even thuis geweest om erover te praten en voor controles van mijzelf. Een top team!

Maak gelijk een afspraak

Wil je toch overleggen wat je beter wel en niet kunt eten?