Persoonlijk

Een persoonlijke voorbreiding is belangrijk. Zorg dat je op de hoogte bent.

 • Je goed laten informeren
  Dit kan op vele manieren en wat je kiest is uiteraard een persoonlijke keuze.  Er zijn heel wat mogelijkheden, zoals : het volgen van een zwangerschapscursus ( www.vccnijmegen.nl ),  het volgen van de voorlichtingsavond “Voorbereiding op de bevalling” in d’n Bogerd
  te Druten ( www.vccnijmegen.nl ), het bezoek van een voorlichtingsavond
  in het ziekenhuis,het lezen van boeken over de geboorte , bv . ;
  " Duik-in-je-weeën " van Carita  Salomé  of " Veilig Bevallen " van Beatrijs Smulders. Er is natuurlijk nog veel meer te koop en er zijn vele cursusmogelijkheden. Tot slot is het spreekuur dé plaats waar je met je speciefieke en/of persoonlijke vragen over de bevalling bij ons  terecht  kan.
 • Geboorteplan
  Een waardevol document waarin je samen met je partner een inventarisatie hebt gemaakt over die facetten die voor jullie belangrijk zijn tijdens de bevalling. We hebben dit al met jullie doorgenomen tijdens het spreekuur. Jullie geboorteplan zit in jouw dossiermap tesamen met jouw zwangerschapskaart, zodat we bij de bevalling alle gegevens bij de hand hebben.
 • Probeer goed uitgerust te zijn
  Tijdens de zwangerschap kan je nachtrust te wensen over laten en zeker als de lichamelijke ongemakken toe gaan nemen… Je zult merken dat een middagdutje je goed doet en dat je dan wél lekker slaapt. Profiteer er van! Een bevalling is een enorme geestelijke en lichamelijke inspanning, wat je beter aan kan als je niet (over) vermoeid bent. Bovendien : je weet nooit van tevoren wanneer het gaat beginnen,dus laat je wat betreft je energie, jezelf niet overvallen!