Bellen bij...

Wanneer neem je contact met ons op?

 • Als je je zorgen maakt, om wat voor 'n reden dan ook…..!
 • Weeën
  Eerste bevalling: Als je regelmatige weeën hebt die elke 5 minuten terugkomen en ongeveer 1 minuut duren…Als het goed met je gaat, mag je zo'n 3 uur afwachten voordat je belt, maar als je er behoefte aan hebt om eerder te bellen, bel je uiteraard eerder!
  Tweede en volgende bevalling: Gedurende 1 uur weeën die elke 5 minuten terug komen en ongeveer 1 minuut duren. Als de weeën sneller achter elkaar komen eerder bellen…..
 • Gebroken vliezen
  Soms kan je de vliezen voelen knappen. Je verliest vocht waar je geen controle over hebt, dit kan veel maar ook weinig zijn (druppelsgewijs).
  Probeer om wat vruchtwater op te vangen. Vruchtwater ziet er helder uit maar kan  ook groenig van kleur zijn, doordart de baby in het vruchtwater gepoept heeft. Er kunnen witte vlokjes in zitten.
 • Helderrood bloedverlies, méér dan tijdens een menstruatie.
  Bij veel bloedverlies bel je ons onmiddellijk op en ga je zelf liggen. Weinig bloedverlies, al dan niet met slijm, is normaal bij een bevalling.
 • Bij verminderd leven voelen
  Het is belangrijk de baby ieder dagdeel te voelen. Op het einde van de zwangerschap is het normaal dat je de bewegingen van de baby anders gaat ervaren:  er is minder ruimte in de buik en de manier van bewegen verandert in de loop van de zwangerschap.
  Daarom zal je nu subtiele bewegingen ervaren; het is meer een verschuiven in je buik en het zijn als het ware vertraagde bewegingen die de baby maakt. Maar: ieder dagdeel hoor je de baby een aantal keren te voelen. Soms helpt het om jezelf te  ontspannen door een bad of douche te nemen,of een uurtje op de bank te gaan liggen. Als je niet tevreden bent over  de bewegingen bel je ons diezelfde dag nog, (dus niet uitstellen naar de volgende dag of de volgende controle!)