Voorlichtingsavonden

De zwangerschap is een spannende periode met veel nieuwe ervaringen en je gaat veel keuzes maken. Goede informatie helpt daarbij. Over de bevalling worden veel verhalen verteld maar hoe kan je je nou goed voorbereiden op wat jou te wachten staat? Er zijn verschillende manieren om goed geïnformeerd en voorbereid te zijn.

Het spreekuur bij de verloskundige.
Tijdens de spreekuren bespreken wij je persoonlijke vragen en zorgen. We geven informatie over tal van onderwerpen en je krijgt ook folders mee.

Voorlichtingsactiviteiten van het Verloskundig Cursuscentrum Nijmegen en omstreken
Voor alle zwangere vrouwen in de regio Nijmegen biedt het Verloskundig Cursuscentrum Nijmegen cursussen en voorlichtingsbijeenkomsten. Hieronder geven we in het kort informatie hierover. Voor meer info en om je aan te melden zie www.vccnijmegen.nl.

 

De voorlichtingsavonden 'Voorbereiding op de bevalling' en 'Het geven van Borstvoeding'  worden door ons gegeven in cultureel centrum D'n Bogerd. ( van Heemstraweg 53-6651 KH Druten)

Voorlichtingsavonden ( 2) : Zwanger  Nu!

In 2016 zijn de informatieavonden 'Zwanger Nu!' in een nieuw jasje gestoken!

De eerste avond is gericht op onderwerpen die je met name de eerste ± 25 weken van je zwangerschap bezighouden. De tweede avond biedt onderwerpen die je bezighouden in de tweede helft van de zwangerschap tot en met de eerste weken na de geboorte van je kindje.
Door middel van korte presentaties en workshopsdoor deskundigen, worden allerlei onderwerpen besproken. Je kan één of beide avonden bezoeken.
Ook aanstaande vaders/partners zijn van harte welkom!

Voorlichtingsavond: Voorbereiding op de bevalling!
Voor vrouwen (en partners) tussen 29 en 36 weken zwangerschap. Naarmate de bevalling dichterbij komt neemt de behoefte aan informatie hierover toe. Op deze avond wordt uitgebreid informatie gegeven: wat kunnen jullie verwachten, thuis of in ziekenhuis bevallen, welke vormen van pijnstilling zijn er en hoe verloopt de eerste week na de bevalling. Deze informatieavond wordt gegeven door éen van de  verloskundigen van ons team.

Voorlichtingsavond: Het geven van borstvoeding.
Adelind van den Bouwhuijsen, verloskundige én lactatiekundige in onze praktijk,  geeft informatie over borstvoeding geven, óók voor degenen die nog geen keuze over voeding hebben gemaakt. Je krijgt veel praktische tips. Zo neemt de kans op succesvol voeden toe. Voor vrouwen (en partners) vanaf 25 weken zwangerschapsduur.

 

 

Zwangerschapscursus: Voor én na de bevalling.
Deze cursus is de opvolger van de “zwangerschapsgym”: in 8 lessen oefen je verschillende vaardigheden, zoals ontspanningsoefeningen, ademhalings- en perstechnieken en krijg je veel informatie. Dit om de zwangerschap te vergemakkelijken en om beter voorbereid te zijn op de bevalling. De cursus start als je 26-28 weken zwanger bent. Deze cursus is inclusief 4 lessen ná de bevalling, waarin het herstel na de bevalling centraal staat.

Cursus: Na de bevalling.
In deze cursus van 4 lessen staat het herstel na de bevalling centraal. Ook als je elders een (of geen) zwangerschapscursus hebt gevolgd, kan je je voor deze cursus aanmelden. Deze cursus start 5-7 weken na de bevalling.

Andere zwangerschapscursussen.
Er bestaan veel verschillende cursussen om je voor te bereiden op de bevalling, alleen of met partner.
Voorbeelden zijn zwangerschapsyoge en hypnobirthing. Wij hebben diverse folders beschikbaar. Er zijn veel verschillen in de inhoud, duur en kosten van de cursussen. Kies een cursus die jou (en eventueel je partner) aanspreekt. Vraag gerust om meer informatie. Het valt aan te raden je bijtijds aan te melden, tussen 15 en 20 weken zwangerschapsduur.

Tot slot.
Elke zwangerschap en bevalling is uniek. Zelfs met alle voorbereiding kan niemand je voorspellen hoe het precies zal verlopen. Een goede voorbereiding helpt je een eind op weg en kan angst en onzekerheid wegnemen. Het helpt als je vertrouwen kan hebben in jezelf, in je partner en je omgeving. Wij doen er alles aan om er voor te zorgen dat jullie terug kunnen kijken op een goede ervaring.